Malay English

26 STAF UUM BAKAL TUNAI HAJI

31 JULAI 2017 / 07 ZULKAEDAH 1438H

haji

 

UUM ONLINE: Seramai 26 staf Universiti Utara Malaysia (UUM) telah terpilih untuk menunaikan ibadah haji di tanah suci Makkah pada tahun ini.

Sehubungan itu satu majlis bagi meraikan bakal-bakal jemaah haji berkenaan telah diadakan di Bilik Mesyuarat Naib Canselor petang semalam.

Naib Canselor, Prof Dato' Seri Dr Mohamed Mustafa Ishak berpesan agar bakal jemaah haji UUM membuat persiapan yang secukupnya bagi menunaikan rukun Islam kelima itu.

"Saya berharap bakal jemaah telahpun membuat persiapan yang secukupnya dari sudut mental, fizikal dan rukun-rukun haji agar ibadah haji yang bakal dijalankan itu sempurna," katanya.

Beliau juga berharap para jemaah haji dapat menjaga kesihatan dengan baik ketika berada di tanah suci dan fokus sepenuhnya dalam menjalankan ibadah supaya memperoleh haji yang mabrur.

"Ketika berada di tanah suci, berilah sepenuh tumpuan dalam menjalankan ibadah dan lupakan seketika hal-hal di rumah. Jangan lupa untuk turut berdoa memohon kesejahteraan, diri, keluarga serta UUM, tempat kita mencari rezeki ini," tambahnya.

Hadir sama Timbalan Pendaftar, Baharudin Yaacob; Pengarah Pusat Islam, Prof Madya Dr Ismail Hj Ishak, pegawai-pegawai UUM serta bakal-bakal jemaah haji.

uum icon finas en logokpkkmscmygovtourismtv3 hires

footer_UUM_nov2018.png

City of Urbanus

People need police, sanitation, education, fire protection, housing, public transportation. Together we are going to make Urbanus the place over the rainbow, where every person will have his dream life.

Peter Hershell

Hubungi Kami

Unifilm Studio, Universiti Utara Malaysia, 06010 UUM Sintok, Kedah Darul Aman, MALAYSIA

Tel: +604-928 3750
Fax : +604-928 3777
Email : unifilm@uum.edu.my

Waktu Pejabat

Ahad-Rabu: 8:00 pagi - 5:00 petang

Khamis: 8:00 pagi - 3:15 petang

Waktu Rehat: 1:00 petang - 2:00 petang

 

Lokasi Kami

map

UUM TV

h

Copyright © 2018 UNIFILM STUDIO UUM

Last Updated on Sunday, December 2 2018 Time 9:00 AM