26 STAF UUM BAKAL TUNAI HAJI

31 JULAI 2017 / 07 ZULKAEDAH 1438H

haji

UUM ONLINE: Seramai 26 staf Universiti Utara Malaysia (UUM) telah terpilih untuk menunaikan ibadah haji di tanah suci Makkah pada tahun ini.

Sehubungan itu satu majlis bagi meraikan bakal-bakal jemaah haji berkenaan telah diadakan di Bilik Mesyuarat Naib Canselor petang semalam.

Naib Canselor, Prof Dato' Seri Dr Mohamed Mustafa Ishak berpesan agar bakal jemaah haji UUM membuat persiapan yang secukupnya bagi menunaikan rukun Islam kelima itu.

"Saya berharap bakal jemaah telahpun membuat persiapan yang secukupnya dari sudut mental, fizikal dan rukun-rukun haji agar ibadah haji yang bakal dijalankan itu sempurna," katanya.

Beliau juga berharap para jemaah haji dapat menjaga kesihatan dengan baik ketika berada di tanah suci dan fokus sepenuhnya dalam menjalankan ibadah supaya memperoleh haji yang mabrur.

"Ketika berada di tanah suci, berilah sepenuh tumpuan dalam menjalankan ibadah dan lupakan seketika hal-hal di rumah. Jangan lupa untuk turut berdoa memohon kesejahteraan, diri, keluarga serta UUM, tempat kita mencari rezeki ini," tambahnya.

Hadir sama Timbalan Pendaftar, Baharudin Yaacob; Pengarah Pusat Islam, Prof Madya Dr Ismail Hj Ishak, pegawai-pegawai UUM serta bakal-bakal jemaah haji.